Projectomschrijving

Vraagstuk

Werkenden in de Sector Transport en Logistiek hebben vaak een minder gezonde leefstijl dan de Algemene Nederlandse Beroepsbevolking. Een aantal bedrijven bieden gezondheidsbevorderende werkgerelateerde programma’s aan met als doel de gezondheid en vitaliteit van werkenden te verbeteren. In dit project worden twee gezondheidsbevorderende programma's onderzocht: een bedrijfsspecifieke aanpak bij de Nederlandse Spoorwegen en een aanpak binnen de Sector Transport en Logistiek. De doelgroep van dit project zijn werknemers met een lage sociaal economische positie (SEP).

Onderzoek

Dit project betreft een longitudinaal onderzoek waarbij de twee aanpakken met elkaar worden vergeleken: bedrijfsaanpak vs. een sector overstijgende aanpak. Door middel van een ‘mixed method’ studie wordt de implementatie en het effect van beide onderzocht. Zo worden bijvoorbeeld medewerkers van de betrokken bedrijven geïnterviewd en worden er vragenlijsten afgenomen.  

Uitkomst

Het project geeft onder andere inzicht of de gezondheidsbevorderende programma's bijdragen aan de gezondheid en inzetbaarheid van de medewerkers. En welke factoren de deelname aan deze programma's beïnvloeden. Het onderzoek resulteert in een vernieuwende sectoraanpak en een handreiking voor bedrijven.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website