Projectomschrijving

Vraagstuk

Mensen die niet genoeg bewegen verkorten hun levensverwachting en hebben een grotere kans op chronische ziekten. Helaas zijn deze mensen met bewegingsarmoede moeilijk te stimuleren om te gaan sporten. Daarom richt Space2Move zich op het stimuleren van dagelijks bewegen. De hoofdvraag is hoe maatregelen in het fysieke domein aan kunnen zetten tot meer en actiever bewegen en welke gezondheidseffecten dit heeft.

Onderzoek

Space2Move werkt samen met maatschappelijke partners uit de regio Arnhem–Nijmegen. Samen selecteren we ruimtelijke projecten om te onderzoeken welke effecten ze hebben op beweeggedrag. We gebruiken hiervoor interviews, vragenlijsten en meten beweeggedrag en gezondheid. Zo beoordelen we welke ingrepen tot meer dagelijks bewegen leiden. Het doel van dit onderzoek is om te komen tot interventies die aantoonbaar werken in het stimuleren van beweeggedrag.

(Verwachte) Uitkomst

Daartoe ontwikkelen we een toolkit voor ruimtelijke interventies waarmee partners hun omgeving beweegvriendelijker kunnen inrichten.

Producten

Publicatie Ga je meer bewegen als je dichtbij een park woont
Filmpje 3e leernetwerkbijeenkomst waarin Space2Move aan bod komt.
Tijdens de 3e leernetwerkbijeenkomst op 3 juli 2019 stonden de twee consortia uit Arnhem / Nijmegen centraal: Space2Move en PARTIGAN
Posterpitch Space2move leernetwerkbijeenkomst 27 januari
Verslagen van de startbijeenkomst (9 oktober 2018), 2e leernetwerkbijeenkomst (29 januari 2019) en 4e leernetwerkbijeenkomst (27 januari 2020)

Bekijk dit project in het hoofdstuk Maak ruimte voor gezondheid in de catalogus ‘Dit zijn de voorlopige resultaten van de 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving’ (juni 2020)

Benieuwd naar de resultaten van fase 1 van dit project? Bekijk de resultaten en de kennisagenda hier.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website