Projectomschrijving

Vraagstuk

SuperFIT is een aanpak die zich richt op het bevorderen van gezonde voeding en beweging bij peuters en hun gezin. Dit wordt gedaan via activiteiten op de opvang en voor deelnemende gezinnen.

Onderzoek

Het project heeft gekeken of SuperFIT effect heeft op diverse uitkomsten, door middel van vragenlijsten, beweegmeters, interviews en observaties.

Uitkomst

Het onderzoek heeft laten zien dat SuperFIT resulteert in een gezondere omgeving bij de opvang en thuis. Dit is ook terug te zien in meer beweging bij de deelnemende kinderen en er worden minder zoete dranken gedronken. Dit zien we echter alleen bij de kinderen waarvan de ouders ook deelnemen aan de activiteiten. Er zijn binnen het project geen effecten op het gewicht van de kinderen gevonden.
Momenteel wordt SuperFIT verder doorontwikkeld en verspreid naar andere opvanglocaties, en wordt SuperFIT aangemeld voor erkenning en opname in de interventiedatabase van het Centrum Gezond Leven.

 

Producten

Website SuperFIT
Website AWPG
Video Streekomroep start over kick-off bijeenkomst
Berichten op website van Spelenderwijs: Superfitte peuters in Sittard-Geleen, Wat past bij winters weer een lekkere soep, jong geleerd is oud gedaan, Dat is gek maar wel lekker zwarte soepDiverse uitingen Ecsplore:
Superfitte peuters in Sittard-Geleen, SuperFIT in video Wij zijn Ecsplore! op website en Facebook Ecsplore.
Website Jong Leren Eten: Peuters maken spelenderwijs kennis met groente en fruit.
Terugblik JOGG Sittard-Geleen
Kinderopvang Totaal: “Hoe laat je jonge kinderen meer bewegen op de opvang?

Mediator artikel SuperFIT

Bekijk dit project in het hoofdstuk Wonen en leven in een gezonde wijk en omgeving in de catalogus ‘Dit zijn de voorlopige resultaten van de 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving’ (juni 2020)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website