Projectomschrijving

Vraagstuk

Kinderen in wijken met inwoners met een gemiddeld lagere sociaaleconomische status (SES) hebben vaak een grotere kans op overgewicht en vertonen ongezonder gedrag dan kinderen uit andere  wijken. Deze verschillen zijn al op zeer jonge leeftijd zichtbaar. Momenteel is er echter weinig aandacht voor het voorkomen van overgewicht bij peuters uit lage SES-wijken.

Onderzoek

Het doel van het project is het evalueren van een brede aanpak van leefstijl en overgewicht bij jonge gezinnen, die aangeboden wordt in wijken met een gemiddeld lagere SES in Sittard-Geleen. De doelgroep wordt bereikt via de peuterspeelzaal, de thuisomgeving en de wijk.

Verwachte uitkomst

De verwachting is dat de aanpak beter werkt in de wijken met de laagste SES, waardoor gezondheidsverschillen worden verkleind. Een 2e doel van het project is het inzicht verkrijgen in waarom en hoe deze aanpak werkt.

Producten

Website SuperFIT
Website AWPG
Video Streekomroep start over kick-off bijeenkomst
Berichten op website van Spelenderwijs: Superfitte peuters in Sittard-Geleen, Wat past bij winters weer een lekkere soep, jong geleerd is oud gedaan, Dat is gek maar wel lekker zwarte soepDiverse uitingen Ecsplore:
Superfitte peuters in Sittard-Geleen, SuperFIT in video Wij zijn Ecsplore! op website en Facebook Ecsplore.
Website Jong Leren Eten: Peuters maken spelenderwijs kennis met groente en fruit.
Terugblik JOGG Sittard-Geleen
Kinderopvang Totaal: “Hoe laat je jonge kinderen meer bewegen op de opvang?

Mediator artikel SuperFIT

Bekijk dit project in het hoofdstuk Wonen en leven in een gezonde wijk en omgeving in de catalogus ‘Dit zijn de voorlopige resultaten van de 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving’ (juni 2020)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website