Projectomschrijving

Vraagstuk

Het Food in Motion project is erop gericht mensen die buitenshuis gezonder willen snacken te helpen om dat ook echt te doen door op plekken waar zij gewend zijn ongezond te snacken een lekkere en gezonde snack aan te bieden.

Onderzoek

Om dit te onderzoeken hebben we samen met wijkbewoners, een snackontwikkelaar en een lokale bakkerij een nieuwe snack ontwikkeld die wij in een kleine foodtruck hebben aangeboden op het stationsplein in Utrecht. De snack, de foodtruck en de locatie werden zeer gewaardeerd door de potentiële klanten maar hebben niet geleid tot een verkoopsucces van de nieuwe snack – een hartig of zoet taartje met veel groente en vezels en weinig vet en suiker. Dit hebben we onderzocht met interviews, vragenlijst, observaties en verkoopcijfers.

Uitkomst

De uitkomst van het project is dat er veel belangstelling is voor gezonde en lekkere snacks – anders dan soms wordt verondersteld – maar dat het aanbieden in meer reguliere snackoutlets meer kansen bied om zo’n snack ook aan de man te brengen.

 

Producten

TSG Themanummer: de gezonde eetomgeving

Projectwebsite Food in Motion (Op de gezonde toer)
Nieuwsbrief ZonMw - artikel Gezonde Taartjes over lancering snack
Filmpje van lancering van Gezonde Snack
Appetite – in press

Bekijk dit project in het hoofdstuk Wonen en leven in een gezonde wijk en omgeving in de catalogus ‘Dit zijn de voorlopige resultaten van de 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving’ (juni 2020)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website