Projectomschrijving

Met dit project heeft Aids Fonds - Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd & Media via de methode Intervention Mapping de Toolkit L.O.V.E. Online (Leuke Of Vervelende Ervaringen Online) ontwikkeld. De Toolkit is bestemd voor middelbare scholen die les/voorlichting willen geven over veilig social media gebruik, sexting en grooming.
De Toolkit LOVE Online bestaat uit de volgende onderdelen:
1) Lessen over online flirten, sexting, grooming en hulp zoeken en bieden bij vervelende gebeurtenissen online.
2) Een handleiding om te bevorderen dat scholen alle onderdelen van de Toolkit gebruiken. In de handleiding worden alle onderdelen van de Toolkit uitgelicht en krijgt de lezer meer informatie over sexting, grooming en social media.
3) Het Stappenplan Sexting: praktische tips en handvatten bij incidenten waar seksueel
getinte beelden van een leerling rondgaan. Tevens biedt het Stappenplan Sexting inspiratie hoe scholen online media, online contact en sexting in het sociale veiligheidsbeleid op kunnen nemen.
4) Ouderfolder waarin ouders achtergrondinformatie krijgen over sexting, grooming en social media en tips over hoe het gesprek met hun kind aan te gaan over deze onderwerpen
5) Ouderfilm 'Praten met je kind over social media en sexting'. In deze film gaan 3 ouders met elkaar in gesprek over het social media gebruik van hun kinderen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website