Projectomschrijving

Doel Samen Gezond in Beweging

Dit project is een vervolg op het eerdere project 'Cursus Sportief Samen Afvallen als integraal onderdeel van de keten van activerende zorg van het programma Van Klacht naar Kracht in Rotterdam'. Samen Gezond in Beweging (SSiB) richt zich op volwassenen met overgewicht en een slechte gezondheidsbeleving. Het doel van SSiB is dat deelnemers na afloop een gezond gewicht hebben en dat kunnen behouden door een structurele aanpassing van hun leefstijl. De deelnemers worden een jaar lang begeleid door een fysiotherapeut, diëtist en sportaanbieders van laagdrempelig aanbod uit de buurt. Ze starten met een basiscursus van 8 weken. Deelnemers worden geprikkeld zelfstandig te bewegen door verschillende bewegingsvormen te ervaren en daarna hun gekozen bewegingsvorm zelfstandig voort te zetten. Tijdens de cursus SSiB wordt op buurtniveau een daadwerkelijke verbinding gelegd tussen zorgverlening, welzijn en sport.

Aanpak

In 2020 wordt de interventie met behulp van de impuls op 6 locaties in 6 verschillende gebieden van Rotterdam geïmplementeerd en geëvalueerd zodat eventuele aanpassingen kunnen worden doorgevoerd alvorens verder te implementeren in heel Rotterdam. Het projectteam bestaande uit sleutelfiguren belangrijk voor de uitrol in heel Rotterdam staat de Gezonde Leefstijl Company met advies bij. In 2021 zal de Gezonde Leefstijl Company inzetten op implementatie van de interventie in alle gebieden van Rotterdam door in te zetten op structurele financiering.

Verwachte opbrengst

Door positieve resultaten van dit project kan de Gezonde Leefstijl Company de interventie vanaf 2021 in heel Rotterdam implementeren en aanbieden aan zorg, welzijn en sportprofessionals mogelijkheden voor structureel gebruik.

 

Lees meer over dit project in het artikel Samen Sportief in Beweging zet in op gezonde leefstijl: Implementatie Impuls maakt opname in basisverzekering mogelijk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website