Projectomschrijving

Verdere implementatie van Goedkoop Gezonde Voeding

Doel Goedkoop Gezonde voeding

Goedkoop Gezonde Voeding (GGV) leert mensen hoe ze met een beperkt budget toch gezond kunnen eten. Praktische werkvormen en materialen vergroten de gezondheidsvaardigheden. Het unieke is dat de cursus voedingsinformatie koppelt aan prijsinformatie, zodat deelnemers leren besparen op hun boodschappen. De cursus wordt gegeven door diëtisten die daarvoor de e-learning module GGV hebben gevolgd. In dit project staat het stimuleren van implementatie en het gebruik van al eerder opgedane kennis centraal. Dit project bouwt voort op het al afgeronde project over de cursus ‘Laat mensen met een laag inkomen gezonder eten’.

Aanpak

In tenminste drie pilotregio’s (Tiel, Parkstad en West Brabant) gaan we na hoe GGV past binnen bestaande lokale initiatieven. Leeropbrengsten worden gedeeld met de pilotregio’s en verwerkt in de materialen, website en e-learning.

Verwachte opbrengst

In dit project beogen we verdere landelijke uitrol van GGV. We ondersteunen projectleiders die GGV in hun eigen regio inzetten met nieuwe cursusleiders, zoals leefstijlcoaches. Zo worden meer mensen met GGV bereikt.

Lees meer over dit project in het artikel Goedkoop, gezond eten voor iedereen met een krappe beurs.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website