Projectomschrijving

Doel

Hoewel psychische problemen, verzuim en verloop van werknemers in de zorg problematisch is, wordt er in de praktijk weinig aandacht besteed aan welzijn en de waarde van werk van zorgverleners. In voorgaand tevens door ZonMw gefinancierd project getiteld Development of an assessment tool for Sustainable Employability is een instrument ontwikkeld om duurzame inzetbaarheid te meten. In dit implementatie project wordt de Werk als Waarde gespreksmethodiek doorontwikkeld waarin zorgteams versterkt worden in het bespreken van voor hen belangrijke werkwaarden én ze in staat worden gesteld om concrete acties in te zetten voor het realiseren van belangrijke werkwaarden.

Aanpak

De methodiek wordt binnen 6 afdelingen van 2 ziekenhuizen geïmplementeerd waarbij teamleiders worden getraind om de methodiek toe te passen binnen het zorgteam. In co-creatie tussen wetenschap en praktijk wordt samengewerkt rondom de ontwikkeling, implementatie en borging van de methodiek.

Verwachte opbrengst

We verwachten dat dit project toepassingen en kennis zal opleveren die helpt waarde realisatie te bevorderen om zo (psychische) gezondheidsproblemen, uitval en verloop te voorkomen en duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers te bevorderen.

 

Lees meer over dit project in het artikel Gezond en bevlogen (blijven) werken in het ziekenhuis: gespreksmethodiek biedt uitkomst.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website