Projectomschrijving

Kanker Nazorg Wijzer: integratie in de eerstelijnshuisartsenzorg

 

Vraagstuk:

Nederland kent zo’n 800.000 voormalige kankerpatiënten, die na hun behandeling nog vaak negatieve gevolgen van hun ziekte en behandeling ervaren. Een gezonde leefstijl (gezonde voeding, bewegen, niet-roken, matig alcoholgebruik) kan helpen om beter om te gaan met deze gevolgen. En het kan de kans op terugkeer van kanker maar ook andere ziekten verkleinen. Daarom is de Kanker Nazorg Wijzer (KNW) ontwikkeld, een online portal die patiënten helpt om hun leefstijl te verbeteren.

Onderzoek:

Er zijn vier werkpakketten (WPs). In WP1 passen we de KNW aan tot een programma dat contact met de hulpverlener combineert met het online programma, en dat optimaal aansluit bij de werkwijze en behoeften van huisartspraktijken en patiënten. In WP2 testen we de aangepaste versie op bruikbaarheid in de praktijk. In WP3 volgt een experiment naar de effecten van het programma op leefstijl. In WP4 bepalen we de vervolgstappen richting verdere implementatie.

(Verwachte) Uitkomst:

Dit project integreert de KNW in de eerstelijnshuisartsenzorg.

Lees voor meer informatie ook dit interview: Huisartsenpraktijken ondersteunen kankerpatiënten bij herstel met blended care aanpak op leefstijl in onze bundeling Inzet van leefstijlgeneeskunde in de curatieve zorg

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website