Projectomschrijving

Alcoholgebruik onder jongeren beperkt zich niet tot een dorp of een stad. Om alcoholgebruik terug te dringen, moeten gemeenten samenwerken. Brielle, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Bernisse en Westvoorne geven het goede voorbeeld.

In 2010 – 2011 gaan de gemeenten met een meerjarenplan aan de slag. De basis hiervoor vormen twee onderzoeken die in 2008 uitgevoerd zijn. Het gaat om een onderzoek naar het alcoholgebruik onder jongeren op de Zuid Hollandse eilanden: Genoeg Genoten? Het andere onderzoek richt zich op de organisatorische kant van een regionale samenwerking.

Het meerjarenplan bestaat onder andere uit het programma De gezonde school en genotmiddelen (DGSG). Dit is een preventieprogramma over alcohol, roken en drugs voor het onderwijs. Daarnaast komen er meer ingangscontroles bij schoolfeesten. Ook willen de gemeenten het project Sappie?! meer onder de aandacht brengen. In dit project lichten leeftijdgenoten elkaar voor over alcohol op festivals en evenementen. Verder willen de gemeenten het programma No Apologies inzetten. Dit programma helpt jongeren verantwoorde keuzes te maken.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website