Projectomschrijving

Den Haag werkt aan integrale aanpak overgewicht

Vraagstuk

Onder de noemer Gezond Gezind heeft de gemeente Den Haag sinds 2002 overwicht bij de jeugd als prioriteit opgenomen in het gezondheidsbeleid. In juni 2010 sloot Den Haag zich aan bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Ook werkt de stad aan de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG), naar de Franse Epode-aanpak. Via de thuis, school en buurt zoekt Den Haag de weg naar gezinnen. Hoe pakt dit uit?

Onderzoek

In twee krachtwijken is geëxperimenteerd met een integrale lokale aanpak van overgewicht. Onder coördinatie van de GGD is een organisatiestructuur opgezet met lokale partners als welzijn, sport, scholen en het CJG.

Uitkomst

Den Haag investeert nog steeds in de organisatiestructuur en de wijkactiviteiten. Denk aan het opleiden van burgers tot HAGG-ambassadeurs en vaste fruit- en watermomenten op scholen. Er is kennis opgedaan over sociale marketing en er zijn samenwerkingsafspraken gemaakt met partijen als Albert Heijn en voetbalclub ADO Den Haag. De aanpak lijkt veelbelovend, maar gezondheidsbevordering vergt een lange adem.

Lees meer over dit project op de pagina Wijkaanpakken (overgewicht)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website