Projectomschrijving

Toepassing en evaluatie van een integrale aanpak voor gezondheidsbevordering op de werkplek - leren van een good practice uit Italië

Vraagstuk

Integrale gezondheidsbevorderingsprogramma’s blijken het meest effectief voor het bevorderen van een gezonde leefstijl en gezondheid, maar worden nog onvoldoende op de werkplek ingezet. In dit project wordt een internationale good practice, het Workplace Health Promotion Network uit Lombardije, vertaald naar de Nederlandse context.

Onderzoek

Voor de vertaling van het integrale gezondheidsprogramma wordt een stapsgewijze aanpak gevolgd en nauw samengewerkt met de doelgroep, zijnde werkgevers en werknemers. In de tweede fase wordt de aanpak toegepast binnen enkele bedrijven en wordt onderzocht hoe de implementatie verloopt en wat de effecten zijn op de leefstijl en de gezondheid van werknemers. De dataverzameling omvat interviews, systematische observaties en vragenlijsten.

Verwachte uitkomst

Inzicht in de implementatie en de effectiviteit van een integraal gezondheidsbevorderingsprogramma gebaseerd op de behoeften en mogelijkheden van werkgevers en werknemers.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website