Projectomschrijving

De Beweegkuur is een interventie (ontwikkeld door het NISB) voor mensen met overgewicht en een risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten. Deze doelgroepen worden (door huisarts, leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtiste) begeleid naar een gezond beweeg- en eetpatroon. ZonMw laat een aantal onderzoeken uitvoeren naar de effecten, kosten en haalbaarheid van deze interventie. De minister van VWS neemt in 2011 een besluit over opname van deze interventie in het basispakket.

Er zijn drie Beweegkuur-pakketten. ‘Pakket1’ is voor mensen die onder begeleiding van de leefstijladviseur zelfstandig kunnen deelnemen, ‘pakket2’ voor mensen die in enkele groepssessies aan de slag gaan bij de fysiotherapeut en in ‘pakket3’ krijgen patiënten uitgebreide begeleiding van een fysiotherapeut.  In alle pakketten zit ook advies van een diëtist.

Deze studie is gericht op het monitoren van de effecten en kosten van pakket 1 en 2 van de Beweegkuur in de praktijk. Daarnaast geeft de studie inzicht in factoren die de deelname van professionals en van mensen met overgewicht aan de interventie beïnvloeden.

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website