Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Aanleiding: DE PARTICIPATIEVE AANPAK OP DE WERKPLEK kan bijdragen aan het optimaliseren van de kans voor succesvolle werkhervatting dan wel het voorkomen van arbeidsongeschiktheid.

Opbrengst: Een evidence-based MULTIDISCIPLINAIRE RICHTLIJN voor de participatieve aanpak op de werkplek met TRAININGEN op maat voor deelnemende beroepsgroepen.

Doel en doelgroep: Verbeteren KWALITEIT VAN ZORG en PARTICIPATIE IN ARBEID door het op een juiste wijze toepassen van de richtlijn door professionals die adviseren op het snijvlak van gezondheid en functioneren op het werk.

Afzender: Er zijn ZES BEROEPSVERENIGINGEN die gezamenlijk de richtlijn mee zullen ontwikkelen en uitdragen aan hun professionals.

Vernieuwing: een richtlijn met concrete aanbevelingen die zich richt op een specifieke aanpak binnen de advisering of consultvoering van ZORGVERLENERS en ARBOPROFESSIONALS.

Strategie: Ontwikkeling richtlijn en trainingsmateriaal; betrokkenheid beroepsverenigingen; op maat trainingen voor professionals (met train-de-trainers principe) in het toepassen van de richtlijn participatieve aanpak op de werkplek en een evaluatie van de training.

Planning: 12 maanden voor ontwikkeling richtlijn, trainingen en onderwijsmateriaal; 4 maanden voor het geven van trainingen aan professionals met evaluatie.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website