Projectomschrijving

Integraal beleid voor duurzame inzetbaarheid

Vraagstuk

Medewerkers blijken een positieve houden te hebben ten aanzien van activiteiten gericht op duurzame inzetbaarheid. Maar op welke wijze kan een integraal beleid voor duurzame inzetbaarheid worden ontwikkeld dat goed aansluit bij individuele medewerkers? En hoe kunnen zorgorganisaties worden gefaciliteerd bij de implementatie van duurzaam inzetbaarheidsbeleid?

Onderzoek

In dit project wordt gebruik gemaakt van de implementatiekennis uit de projecten ‘Succesfactoren voor gezondheidsprogramma’s op het werk’ (208010002) en ‘Vitaliteit en effectief werken in de Limburgse gezondheidszorg (208031003). Het gaat om het ontwikkelen van de toolbox ‘duurzame inzetbaarheid’ en het verder verspreiden van de kennis.

Uitkomst

De implementatiekennis is gebundeld in een boek genaamd ‘De kracht van duurzame inzetbaarheid’, dat ook als e-book beschikbaar is. De kennis is verder verspreid via bijeenkomsten. Op www.werkduurzaam.nl is de kennis beschikbaar en beeldend weergegeven. Hier zijn het e-book, infographics met onderzoeksinformatie, een businesscase, een ontwikkelwinkel, voorbeelden van hoe te komen tot een goede analyse duurzame inzetbaarheid en gesprekshandleidingen te vinden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website