Social and physical barriers and facilitators of successful health interventions in companies
Projectomschrijving
Succesfactoren voor gezondheidsprogramma’s op het werk
Aan welk type gezondheidsprogramma nemen werknemers het liefst deel? Welke factoren bevorderen de deelname?
Vraagstuk
Veel bedrijven bieden leefstijlprogramma’s aan voor medewerkers. Deze programma’s zijn bedoeld voor mensen met een ongezonde leefstijl. Aan welk type gezondheidsprogramma nemen werknemers het liefst deel? Sluiten de gezondheidsprogramma’s die werkgevers aanbieden aan bij deze voorkeuren? Welke factoren bevorderen de deelname?
Onderzoek
Met vragenlijsten is 750 werknemers van twee bedrijven gevraagd naar hun leefstijl en naar factoren om wel of niet mee te doen met een gezondheidsprogramma op het werk. Zes maanden later is gevraagd naar hun deelname. Ook is het effect onderzocht van gezondheidsprogramma’s op duurzame inzetbaarheid.
Uitkomst
Werknemers hebben een voorkeur voor individuele gezondheidsprogramma’s rond lichamelijke activiteit (55%), algemene gezondheid (45%), stressmanagement (39%) en gezonde voeding (33%). Stoppen met roken scoort slechts 7%. Een intentie om een programma te volgen is belangrijk, maar is nog geen garantie voor deelname. Werknemers met een sterkere overtuiging dat ze zelf invloed hebben op hun gezondheid, nemen eerder deel. Gezondheidsprogramma’s hebben weinig effect op duurzame inzetbaarheid.
Producten
Auteur: A. Rongen; S.J.W. Robroek; B.I. van der Heijden; R. Schouteten; H.M. Hasselhorn; A. Burdorf
Magazine: Journal of Nursing Management
Auteur: A. Rongen; S.J.W. Robroek; W. van Ginkel; D. Lindeboom; B. Altink; A. Burdorf
Magazine: BMC Public Health
Auteur: Rongen A, Robroek SJ, van Lenthe FJ, Burdorf A.
Magazine: American Journal of Preventive Medicine
Auteur: A. Rongen; S.J.W. Robroek; A. Burdorf
Magazine: Preventive Medicine
Auteur: A. Rongen; S.J.W. Robroek; W. Schaufeli; A. Burdorf
Magazine: Journal of Occupational and Environmental Medicine
Auteur: Rongen A, Robroek SJW, Burdorf A
Auteur: Rongen A, Robroek SJW, van Lenthe FJ, Burdorf A
Verslagen
Eindverslag
In dit project is aan de hand van twee vragenlijsten onderzocht welke factoren werknemers belemmeren en bevorderen om deel te nemen aan gezondheidsprogramma’s. Bijna 750 werknemers uit twee organisaties in Nederland hebben beide vragenlijsten compleet ingevuld. In de eerste vragenlijst werd onder meer gevraagd naar hun leefstijl, belemmerende en bevorderende factoren voor deelname aan gezondheidsprogramma’s, voorkeuren voor gezondheidsprogramma’s, en intentie tot deelname aan een gezondheidsprogramma. Zes maanden later werd aan hen gevraagd of zij hadden deelgenomen aan een gezondheidsprogramma. Onderzocht werd aan welk type gezondheidsprogramma werknemers het liefst deelnemen, in hoeverre deze voorkeuren aansluiten bij de gezondheidsprogramma’s die de werkgevers aanbieden, en of een betere overeenkomst tussen voorkeur en aanbod deelname aan programma’s positief beïnvloedt. Verder werd onderzocht welke factoren bepalen of werknemers van plan zijn om deel te nemen aan gezondheidsprogramma’s en welke factoren daadwerkelijke deelname aan dergelijke programma’s beïnvloeden. Daarnaast is er in dit project aandacht besteed aan determinanten van duurzame inzetbaarheid en de effectiviteit van gezondheidsprogramma’s op duurzame inzetbaarheid.
In Nederland vormen hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Belangrijke, beïnvloedbare risicofactoren voor cardiovasculaire aandoeningen zijn onder meer weinig lichamelijke activiteit en ongezonde voeding. In de preventie van overgewicht en chronische ziekten, spelen leefstijlveranderingen een belangrijke rol. De preventie van overgewicht, het stimuleren van lichamelijke activiteit, gezonde voeding en stoppen met roken staan de laatste jaren zowel in de wetenschap als in de maatschappij in de belangstelling. De werkplek wordt gezien als een veelbelovende plek voor gezondheidsbevordering. Er kunnen veel mensen worden bereikt, maar welke werknemers doen daadwerkelijk mee aan leefstijlprogramma's via de werkgever? In dit project wordt onderzocht waarom werknemers meedoen, en welke individuele en organisatiefactoren deelname aan programma’s bevorderen en welke factoren deelname belemmeren. Door dit onderzoek krijgen we beter inzicht in redenen waarom mensen wel of niet meedoen aan leefstijlprogramma’s. Hierdoor kunnen programma’s in de toekomst mogelijk beter worden afgestemd om juist mensen met een ongezonde leefstijl te bereiken.
Activiteiten in de eerste twee projectjaar:
In de eerste twee projectjaren zijn de baseline metingen bij de drie deelnemende organisaties gestart. Het onderzoek vindt plaats bij bedrijven en organisaties die hun werknemers activiteiten ter bevordering van een gezonde leefstijl aanbieden. In de vragenlijst worden vragen gesteld over deelname aan leefstijlactiviteiten (al dan niet via de werkgever) en over de voorkeuren van werknemers met betrekking tot dergelijke activiteiten. Bij twee organisaties zijn de baselinemetingen afgerond en is gestart met de hermeting. Hiervoor worden alle medewerkers nogmaals uitgenodigd.