Projectomschrijving

Succes en falen van werkgeversarrangementen

Vraagstuk

In werkgeversarrangementen maken sociale diensten afspraken met werkgevers om mensen met een uitkering van werk te voorzien. Deze mensen behouden hun uitkering of de werkgevers worden gecompenseerd. Wat hebben werkgevers nodig om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te ondersteunen? En wat zijn belemmerende en bevorderende factoren voor werkgeversarrangementen?

Onderzoek

Zo’n driehonderd cliënten van DWI Amsterdam krijgen via een werkgeversarrangement een tijdelijke werkplek. De onderzoekers bevragen hen op determinanten van duurzame inzetbaarheid. Werkgevers vertellen de onderzoekers op hun beurt hoe zij de werknemers faciliteren, begeleiden en ondersteunen.

Uitkomst

Wanneer een werkgeversarrangement meer lijkt op een reguliere functie, wordt de kans op een succesvolle plaatsing groter. Als de werknemer de mogelijkheid krijgt om te ervaren dat hij kan voldoen aan de eisen, heeft dit een positief effect op het vertrouwen in zijn bekwaamheid en daarmee op zijn duurzame inzetbaarheid. De werkgever kan dit stimuleren door de werknemer het goede voorbeeld te geven en te motiveren. Aan de andere kant liet het onderzoek zien dat het krijgen van te veel feedback werknemers minder zelfsturend maakt.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website