Projectomschrijving

Mental Vitality@work: preventie voor medewerkers in de gezondheidszorg

Kan e-mental health succesvol worden ingezet bij een PMO en wat is de meerwaarde hiervan ten opzichte van persoonlijke begeleiding door een bedrijfsarts?

Vraagstuk

Door een hoge werkdruk hebben medewerkers in de gezondheidszorg steeds vaker (psychische) gezondheidsklachten. Vanuit een preventief medisch onderzoek (PMO) kunnen medewerkers met dergelijke klachten vroegtijdig behandeling en begeleiding krijgen. Kan e-mental health succesvol worden ingezet bij een PMO en wat is de meerwaarde hiervan ten opzichte van persoonlijke begeleiding door een bedrijfsarts?

Onderzoek

Twee strategieën zijn op (kosten)effectiviteit onderzocht, ten opzichte van een controlegroep en ten opzichte van elkaar: een ‘bedrijfsartsmodule’ met online screening en individuele feedback en een e-mental health-strategie, waarvan ook een digitaal advies-op-maat en een aanbod van één of meer online zelfcursussen deel uitmaakte.

Uitkomst

Werkgevers verdienen de screening en de verwijzing naar de bedrijfsarts binnen een half jaar ruimschoots terug, omdat werknemers minder verzuimen en productiever zijn. De E-PMO-module is niet kosteneffectief, mogelijk omdat het lastig is mensen te motiveren een online cursus te volgen. De onderzoekers bevelen ‘blended care’ aan, een combinatie van online en offline hulp. Zo kan de bedrijfsarts gedurende het online programma extra persoonlijke ondersteuning te geven.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website