Projectomschrijving

Innovaties van binnenuit: een implementatiewijzer voor bedrijven

Vraagstuk

Bedrijven en onderzoekers werken veel samen om de effectiviteit van innovaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid te meten. De betekenis van implementatieonderzoek, wat het vraagt en aan welke voorwaarden moet worden voldaan bij de start en gedurende het project, is op voorhand vaak niet gedegen in kaart gebracht. Een implementatiewijzer voor bedrijfspartners in onderzoek kan de organisatie mogelijk ‘van binnenuit’ gereedmaken voor het implementeren en evalueren van interventies.

Onderzoek

In dit project is een implementatiewijzer ontwikkeld voor bedrijven. Dit instrument geeft bedrijven inzicht in de mate waarin ze zijn voorbereid en toegerust om innovaties binnen de eigen organisatie te implementeren en wetenschappelijk te helpen evalueren.

Uitkomst

De implementatiewijzer is gerealiseerd met behulp van input en ervaringen uit de praktijk. Het biedt een overzicht van factoren die van belang zijn bij het implementeren van een innovatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid in een organisatie. In de wijzer staan praktische tips die de organisatie voorbereiden op het invoeren van een duurzaam inzetbaarheidsproject, zodat de kans op een succesvolle invoering wordt verhoogd. De implementatiewijzer is toegankelijk via de website www.di-wijzer.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website