Projectomschrijving

Vraagstuk

Mantelzorgers die de zorg voor een naaste combineren met betaald werk, lopen het risico uit te vallen of minder productief te zijn op het werk. Wat is het effect van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid? In hoeverre is mantelzorg bespreekbaar in arbeidsorganisaties? En wat verwachten mantelzorgers van hun werkgever en collega’s?

Onderzoek

In dit project is gezocht naar de meerwaarde van mantelzorgvriendelijk beleid voor een betere ‘fit’ tussen mantelzorg en werk. Daarvoor is gebruik gemaakt van data die Stichting Werk & Mantelzorg eerder had verzameld bij 9.180 werknemers (waarvan 1.991 mantelzorgers) van vijftig bedrijven. In vier bedrijven met mantelzorgbeleid is nader onderzoek gedaan.

Uitkomst

Ongeveer de helft van de mantelzorgers vindt een balans tussen mantelzorg en werk. Toch heeft ruim 40 procent behoefte aan bijvoorbeeld minder werkuren of verlof. Mantelzorgers die steun hebben gekregen van collega’s en leidinggevenden ervaren eerder een goede balans. 48 procent van de mantelzorgers heeft de leidinggevende niet verteld over de mantelzorgtaken, terwijl de helft daarvan dat wel zou willen. Steun vanuit de organisatie blijkt belangrijk bij het verminderen van stress die mantelzorg met zich meebrengt.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website