Projectomschrijving

Participatieaanpak bij stressklachten

Vraagstuk

Stressgerelateerde klachten veroorzaken verlies van kwaliteit van leven, verzuim en een lagere productie. Leidinggevenden hebben vaak moeite om de klachten bespreekbaar te maken met hun werknemers. Is de participatieve methode, waarin zowel werknemer als leidinggevende knelpunten en oplossingen bedenken, een geschikte aanpak voor het voorkomen van ziekteverzuim van medewerkers?

Onderzoek

Bij een grote zorgorganisatie, een universiteit en een staalbedrijf zijn 109 leidinggevenden getraind en gecoacht in de participatieve methode. Bij de voorafgaande werkgroepbijeenkomsten ontbraken opvallend genoeg de managers. Arbo-professionals zaten niet in de werkgroepen van universiteit en staalbedrijf.

Uitkomst

Ruim de helft van de getrainde leidinggevenden heeft de aanpak gebruikt bij een of meerdere van hun medewerkers. Zij rapporteerden meer vertrouwen en meer vaardigheden in het aangaan van gesprekken met medewerkers. De score op ‘ervaren support’ en ‘tevredenheid over de gesprekken’ was vooraf bij de werknemers vrij hoog en nam niet verder toe. Wel werden er iets vaker aanpassingen in werktijden, takenpakket of de hoeveelheid werk doorgevoerd. Het verzuim nam nog niet meetbaar af.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website