Projectomschrijving

BRAVO: implementatie van integraal gezondheidsbeleid

Wat zijn de succes- en faalfactoren om als bedrijf met BRAVO aan de slag te gaan? En zijn er leefstijleffecten bij medewerkers?

Vraagstuk

BRAVO (beweging, roken, alcohol, voeding en ontspanning) ondersteunt bedrijven om op een positieve, stimulerende manier te werken aan het thema leefstijl, gezondheid en werk. Een 7-stappenstrategie helpt bij de implementatie. Wat zijn de succes- en faalfactoren om als bedrijf met BRAVO aan de slag te gaan? Welke determinanten bepalen een succesvolle implementatie? En zijn er leefstijleffecten bij medewerkers?

Onderzoek

In dit project is het proces van implementatie van BRAVO in twee organisaties (in de zorg en het onderwijs) bestudeerd en geëvalueerd met management en medewerkers. De effecten van de leefstijlinterventies op BRAVO-gedragingen zijn onderzocht met een online vragenlijst.

Uitkomst

De organisaties vinden de 7-stappenstrategie bruikbaar om leefstijlprogramma’s te implementeren. Wel kunnen de stappen nog wat concreter, zodat programma’s beter worden uitgevoerd zoals bedoeld. Hiervoor hebben de onderzoekers aanbevelingen geformuleerd. In het project is een klein effect van het ingezette BRAVO-programma gevonden op fruit eten op het werk. Belangrijk is dat de werkgever goed uitlegt waarom hij een leefstijlprogramma aanbiedt. Dat legitimeert de ‘bemoeienis’ met de leefstijl op een positieve manier.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website