Projectomschrijving

Infectieziekten zijn ongelijk verdeeld in de populatie. Vooral etnische gemeenschappen vormen een risicogroep voor bepaalde infectieziekten, zoals Hepatitis B. Een belangrijke vraag is op welke manier effectieve preventieactiviteiten georganiseerd en aangeboden kunnen worden in een etnisch diverse stadspopulatie. Dit onderzoeksproject heeft tot doel:

1) Individuele gedrags- en sociaal-culturele determinanten van deelname aan Hepatitis B screening en vaccinatie in de Turkse gemeenschap in Rotterdam vast te stellen;
2) Twee advies-op-maat interventies te ontwikkelen. De interventies hebben als doel de deelname aan Hepatitis B screening, vaccinatie en evt. behandeling te stimuleren;
3) Het effect van deze interventie en het implementatieproces te evalueren. Het effect zal afgemeten worden aan het effect van de reguliere voorlichting. Ook zal de meerwaarde van de voorlichting op sociaal-cultureel niveau worden vastgesteld.

Daarnaast geeft het project inzicht in de mogelijkheden en barrières voor het gebruiken van advies-op-maat voorlichting en 'cultural tailoring' bij infectieziektebestrijding- en preventie in etnische bevolkingsgroepen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website