Projectomschrijving

Steeds meer jongeren in Nederland hebben overgewicht. Jongeren met overgewicht worden vaak volwassenen met overgewicht. Het hebben van overgewicht is nadelig voor de gezondheid, op jonge en op latere leeftijd. Bevorderen van de lichamelijke activiteit is een belangrijk onderdeel in de preventie van overgewicht bij jongeren.

Het doel van dit project is het ontwikkelen en evalueren van twee versies van een online advies-op-maat interventie gericht op het bevorderen van beweeggedrag bij jongeren. De ene interventie is gericht op het beïnvloeden van individuele determinanten (zoals kennis, bewustzijn en vaardigheden, doelen stellen, actieplanning). In de andere interventie wordt daarnaast ook feedback gegeven over de mogelijkheden om actief te zijn in de omgeving waarin de jongere woont (zoals de aanwezigheid van speelpleinen en fietspaden).

Bij gebleken effectiviteit kunnen de interventies worden geïmplementeerd op scholen. De interventies werden geëvalueerd in een cluster randomized trial op scholen in Rotterdam en omgeving.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website