Projectomschrijving

Zuid-Limburg behoort tot de regio’s met de laagste levensverwachting. De sterfte in Zuid-Limburg ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Zuid-Limburgers leven niet alleen korter dan de gemiddelde Nederlander, ze leven ook minder lang in goed ervaren gezondheid.

Reden voor de gemeenten om mee te werken aan de oprichting van een Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Limburg, waarin GGD Zuid Limburg en het Maastricht Universitair Medisch Centrum samenwerken aan de verbetering van de publieke gezondheid. Door deze samenwerking kunnen praktijk-gebaseerde interventies worden onderzocht op hun effectiviteit. Vervolgens kunnen deze bewezen effective interventies ingebouwd worden in het gemeentelijke gezondheidsbeleid.

Beleidsmakers, praktijkprofessionals en onderzoekers trekken hierin gezamenlijk op. Zo leert men van elkaar. Er is een samenwerkingscontract ondertekend, in principe voor onbepaalde tijd. Praktijkprofessionals krijgen de mogelijkheid om te promoveren. Zo worden de onderzoeksvaardigheden verbeterd. Tijdens gezamenlijke bijeenkomsten gaan gemeentebestuurders, hoogleraren, onderzoekers en praktijkprofessionals met elkaar in debat over wat de beste aanpak is.

Voor de inhoudelijke deelprojecten wordt verwezen naar de website: www.academischewerkplaatslimburg.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website