Over dit programma

Het programma Arbeidsparticipatie en Gezondheid (2009-2015) stimuleerde onderzoek om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Want wie langer gezond blijft, kan langer met plezier blijven werken en doet een geringer beroep op de zorg, ook na het pensioen.

Resultaten

In het magazine 'Duurzaam werkt beter' zijn de resultaten en opbrengsten van het programma gebundeld. Hierin leest u over de ervaringen op de werkvloer met onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en wat gezond en duurzaam werken voor werkgevers en werknemers betekent. 

Niet alle projecten konden een plek krijgen in het magazine. In de onderzoekscatalogus 'Duurzaam werkt beter' vindt u alle onderzoeken van het programma terug. Wat was de onderzoeksvraag? Hoe ging het onderzoek in zijn werk? En wat is de uitkomst? De beschrijvingen zijn kort en krachtig.  

ZonMw-publicatie Duurzaam werkt beter onderzoekcatalogus 

Films projectresultaten

Ook met korte films zijn de resultaten van een aantal projecten in beeld gebracht. Deze filmpjes geven de mix aan interventies weer die door de financiering van ZonMw zijn gerealiseerd.

Bekijk de films

Implementatie

Binnen het programma was veel aandacht voor implementatie. In een werkgroep implementatie stond zicht krijgen op wat wel en wat niet werkt bij implementatie binnen de projecten, centraal. De opbrengsten van deze werkgroep zijn verwoord de factsheet 'Samen leren in dialoog'.

Factsheet 'Samen leren in dialoog'

Gezond en vitaal blijven werken

Werkgevers en werknemers zijn beiden verantwoordelijk voor duurzame inzet. Hoe? Wat werkt? Voor wie? Lees het in de programmafolder 'Gezond en vitaal blijven werken'.

Download 'Gezond en vitaal blijven werken'

Artikelen en Factsheets

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website