Mobiele menu

Preventieplan: Preventiekracht Dicht bij Huis Thuiszorg Het Friese Land 2010/2011

Projectomschrijving

Voor 2012 zijn de preventieactiviteiten van Het Friese Land gericht op vier thema’s: Overgewicht (voeding/bewegen), Chronische zieken (roken, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 en COPD), Valpreventie en Kwetsbare ouderen (depressie, eenzaamheid,  mantelzorg, armoede).

De preventieactiviteiten van Thuiszorg Het Friese Land liggen dicht bij huis en richten zich op de kracht van de thuiszorg. De thuiszorgmedewerkers komen op een laagdrempelige manier bij alle lagen van de bevolking thuis en hebben zicht op de thuissituatie en vanzelfsprekend contact met cliënten en hun mantelzorgers. Dat biedt veel kansen voor het signaleren van problemen, het geven van (leefstijl)adviezen en het doorverwijzen naar andere professionals op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

Verslagen


Eindverslag

De preventieactiviteiten van Thuiszorg Het Friese Land zijn in 2010 en 2011 steeds meer gericht op de kracht van de thuiszorg en hebben zich dichter bij huis afgespeeld. De interventies zijn daardoor veel meer dan voorgaande jaren opgezet in samenwerking met wijkverpleegkundigen. Dit is een verandertraject dat langzaam in gang is gezet. En op sommige plekken al heel goed begint te lopen. Het juist signaleren van sitauyties en het actief leiden naar de juiste interventies heeft ervoor gezorgd dat problemen in een eerder stadium zijn onderkend en er meer mogelijkheden zijn om deze problemen te voorkomen en te verminderen. De drie gezondheidsthema's van Thuiszorg Het Friese Land over het jaar 2010 en 2011 waren overgewicht, chronisch zieken en kwetsbare ouderen.

Samenvatting van de aanvraag

De preventieactiviteiten van Het Friese Land zijn in 2010 en 2011 gericht op drie gezondheidsthema's. 1) Overgewicht (voeding en bewegen). 2) Chronische zieken. 3) Kwetsbare ouderen. De preventieactiviteiten liggen dicht bij huis en zijn gericht op de kracht van de thuiszorg. Onze thuiszorgmedewerkers komen op een laagdrempelige manier bij alle lagen van de bevolking thuis en hebben zicht op de thuissituatie en vanzelfsprekend contact met klanten en mantelzorgers.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
87600040
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2010
2012
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
J. Holtrup
Verantwoordelijke organisatie:
Thuiszorg het Friese Land