De wijk is de plek waar mensen wonen en leven. De ideale wijk biedt een veilige, beweegvriendelijke en groene omgeving, toegankelijke zorg en voldoende aanbod van welzijn, sport en cultuur. De wijk is zowel de ‘vindplaats’ van gezondheids- en leefbaarheidsproblemen als het vertrekpunt voor oplossingen.

Onderwerpen

Uitgelicht

Gezonde wijk projecten

Het deelprogramma Gezonde wijk stimuleert kennisontwikkeling en implementatie van werkzame maatregelen, verkleinen van sociaal economische gezondheidsverschillen, het bereiken van gezondheidswinst op korte en langere termijn met name bij kwetsbare groepen en participatie in werk en samenleving. Binnen de subsidieronde zijn 11 projecten gehonoreerd. De 1e resultaten verwachten wij in 2020. 

klik hier voor de factsheet

Lokale Integrale Aanpak voor gezondheid

In deze digitale handreiking vindt u thematisch aangedragen informatie uit de praktijk van het programma Gezonde Slagkracht (2009-2014). De informatie is aangevuld met informatie over taken & werkzaamheden, bronnen, theorieën, instrumenten & methodieken, trainingen en potentiële gastsprekers voor elk van de acht thema’s - om uw onderwijs verder vorm te geven en te optimaliseren.

Lees de digitale handreiking

Actueel

Volg via RSS

‘Schoolkantines gezonder met begeleiding’

De Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum worden beter ingevoerd als scholen daarbij begeleid worden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Met de Richtlijnen kan het aanbod van schoolkantines gezonder gemaakt worden, zodat jongeren makkelijker gezond kunnen kiezen. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de ‘Alles is gezondheid’-pledge Gezonde Schoolkantine.

Nieuws

Martine Bouman ontvangt parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

Moeilijk bereikbare doelgroepen bestaan niet, wel vormen van informatieoverdracht die bij bepaalde groepen niet aanslaan. Vanuit die visie werkt het Centrum voor Media & Gezondheid (CMG) aan leefstijlverbetering bij maatschappelijke groepen met een gezondheidsachterstand.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Ines van Rooijen

Ines van Rooijen

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 53 30
E-mailadresRooijen@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website