De wijk is de plek waar mensen wonen en leven. De ideale wijk biedt een veilige, beweegvriendelijke en groene omgeving, toegankelijke zorg en voldoende aanbod van welzijn, sport en cultuur. De wijk is zowel de ‘vindplaats’ van gezondheids- en leefbaarheidsproblemen als het vertrekpunt voor oplossingen.

Onderwerpen

Uitgelicht

Gezonde wijk projecten

Het deelprogramma Gezonde wijk stimuleert kennisontwikkeling en implementatie van werkzame maatregelen, verkleinen van sociaal economische gezondheidsverschillen, het bereiken van gezondheidswinst op korte en langere termijn met name bij kwetsbare groepen en participatie in werk en samenleving. Binnen de subsidieronde zijn 11 projecten gehonoreerd. De 1e resultaten verwachten wij in 2020. 

klik hier voor de factsheet

Lokale Integrale Aanpak voor gezondheid

In deze digitale handreiking vindt u thematisch aangedragen informatie uit de praktijk van het programma Gezonde Slagkracht (2009-2014). De informatie is aangevuld met informatie over taken & werkzaamheden, bronnen, theorieën, instrumenten & methodieken, trainingen en potentiële gastsprekers voor elk van de acht thema’s - om uw onderwijs verder vorm te geven en te optimaliseren.

Lees de digitale handreiking

Actueel

Volg via RSS

Hoe kan stadswijk Selwerd de gezondheid van inwoners verbeteren?

Een onderzoek in de stad-Groninger wijk Selwerd waarin gekeken wordt naar een manier om gezondheidsverschillen tussen de bewoners te verkleinen en te voorkomen, krijgt een subsidie van 325.000 euro.

Bron: Google streetview, de eikenlaan in selwerd
Elders gezien

Meer kennis over sociaaleconomische gezondheidsverschillen

We weten dat het zo is, maar hoe werkt het en welke relatie bestaat er tussen de sociaaleconomische positie van mensen en hun gezondheid? Met welke methoden kunnen we lokale netwerken ontwikkelen en zo gezondheidsachterstanden beperken? Dat weten we nog niet. Deze vragen staan centraal in onderzoek dat kennis moet opleveren ter voorkoming en vermindering van sociaaleconomische gezondheidsverschillen (SEGV).

jongen inrolstoel op grasveld
Nieuws

Subsidieronde effecten Gezonde School aanpak geopend!

Vandaag is de ZonMw-subsidieronde voor evaluatieonderzoek naar de effecten van de Gezonde School-aanpak geopend. Deze oproep levert kennis op over de invloed van de Gezonde School-aanpak op de schoolomgeving, leefstijl en de gezondheid van leerlingen. U kunt tot 20 maart 2018, 14.00 uur een subsidieverzoek indienen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Ines van Rooijen

Ines van Rooijen

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 53 30
E-mailadresRooijen@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website