De wijk is de plek waar mensen wonen en leven. De ideale wijk biedt een veilige, beweegvriendelijke en groene omgeving, toegankelijke zorg en voldoende aanbod van welzijn, sport en cultuur. De wijk is zowel de ‘vindplaats’ van gezondheids- en leefbaarheidsproblemen als het vertrekpunt voor oplossingen.

Onderwerpen

Uitgelicht

Gezonde wijk projecten

Het deelprogramma Gezonde wijk stimuleert kennisontwikkeling en implementatie van werkzame maatregelen, verkleinen van sociaal economische gezondheidsverschillen, het bereiken van gezondheidswinst op korte en langere termijn met name bij kwetsbare groepen en participatie in werk en samenleving. Binnen de subsidieronde zijn 11 projecten gehonoreerd. De 1e resultaten verwachten wij in 2020. 

klik hier voor de factsheet

Lokale Integrale Aanpak voor gezondheid

In deze digitale handreiking vindt u thematisch aangedragen informatie uit de praktijk van het programma Gezonde Slagkracht (2009-2014). De informatie is aangevuld met informatie over taken & werkzaamheden, bronnen, theorieën, instrumenten & methodieken, trainingen en potentiële gastsprekers voor elk van de acht thema’s - om uw onderwijs verder vorm te geven en te optimaliseren.

Lees de digitale handreiking

Actueel

Volg via RSS

Onderzoek naar ‘volhouden gezonde leefstijl’ van start

De drie grootschalige consortia van landelijk samenwerkende onderzoekers, praktijkinstellingen en private partijen zijn van start gegaan. De consortia gaan in de komende 5 jaar nieuwe manieren vinden om een gezonde leefstijl lang vol te houden. Ze worden ondersteund door de Hartstichting en ZonMw.

Nieuws

Matchmaking voor onderzoek naar tabaksontmoediging

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag over onderzoek naar tabaksontmoediging is 18 januari 2018, 14:00 uur. Om potentiële subsidieaanvragers uitleg te geven over het indienen van de subsidieaanvraag en kennis te laten maken met elkaar organiseerde ZonMw samen met de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR!) op dinsdag 31 oktober een informatiebijeenkomst.

Nieuws

‘Schoolkantines gezonder met begeleiding’

De Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum worden beter ingevoerd als scholen daarbij begeleid worden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Met de Richtlijnen kan het aanbod van schoolkantines gezonder gemaakt worden, zodat jongeren makkelijker gezond kunnen kiezen. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de ‘Alles is gezondheid’-pledge Gezonde Schoolkantine.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Ines van Rooijen

Ines van Rooijen

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 53 30
E-mailadresRooijen@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website