De wijk is de plek waar mensen wonen en leven. De ideale wijk biedt een veilige, beweegvriendelijke en groene omgeving, toegankelijke zorg en voldoende aanbod van welzijn, sport en cultuur. De wijk is zowel de ‘vindplaats’ van gezondheids- en leefbaarheidsproblemen als het vertrekpunt voor oplossingen.

Onderwerpen

Uitgelicht

Lokale Integrale Aanpak voor gezondheid

In deze digitale handreiking vindt u thematisch aangedragen informatie uit de praktijk van het programma Gezonde Slagkracht (2009-2014). De informatie is aangevuld met informatie over taken & werkzaamheden, bronnen, theorieën, instrumenten & methodieken, trainingen en potentiële gastsprekers voor elk van de acht thema’s - om uw onderwijs verder vorm te geven en te optimaliseren.

Lees de digitale handreiking

Actueel

Volg via RSS

Positieve gezondheid goed zichtbaar

Op de jaarlijkse conferentie van 'Alles is gezondheid...' op 15 februari 2017 wordt uitgebreid aandacht besteed aan positieve gezondheid. Dat is niet nieuw: afgelopen 3 jaar is hier vanuit 'Alles is gezondheid...' veel aandacht aan besteed, bijvoorbeeld in de pledges.

trein op spoor
trein op spoor
Nieuws

7,5 miljoen euro voor onderzoek naar ‘volhouden gezonde leefstijl’

De Hartstichting investeert samen met ZonMw 7,5 miljoen euro in onderzoek naar het volhouden van een gezonde leefstijl. Het doel is om nieuwe manieren te vinden om gezonde keuzes en gedrag beter vol te houden. Hiermee wil de Hartstichting de groei van het aantal kinderen met overgewicht én hart- en vaatpatiënten een halt toeroepen.

Nieuws

Hulp voor professional bij inzet preventieve interventies

Preventieve interventies ondersteunen professionals in de behandeling van cliënten met psychische klachten of schadelijk middelengebruik. Uit onderzoek blijkt dat preventie van psychische aandoeningen loont: het is effectief en kostenbesparend. Maar preventieve interventies worden nog onvoldoende gebruikt.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Congres Volksgezondheid 2017 (NCVGZ)

Het tweedaagse Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) is een congres waarin onderzoek, praktijk en beleid een centrale plek innemen. Vanuit ZonMw is er het symposium 'Professionalisering door verbinding van werkveld aan opleiding en onderzoek’

Lees meer

Congres Volksgezondheid 2017 (NCVGZ)

Het tweedaagse Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) is een congres waarin onderzoek, praktijk en beleid een centrale plek innemen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Ines van Rooijen

Ines van Rooijen

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 53 30
E-mailadresRooijen@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website