Work in Balance - The cost-effectiveness of a guideline to improve physical activity and dietary behaviour in order to prevent weight gain
Projectomschrijving
Preventie van overgewicht op de werkvloer staat centraal in het onderzoek ‘Werk in balans’. Bedrijfsartsen kunnen een belangrijke rol in spelen in het bevorderen van een gezonde leefstijl van werknemers. Tot nu toe worden zij echter nauwelijks ingezet voor dit doel. ‘Werk in balans’ ontwikkelt en meet een richtlijn waarmee de bedrijfsartsen aan de slag kunnen.
In totaal doen 16 bedrijfsartsen mee aan het onderzoek. Eén groep van hen past de richtlijn 6 maanden toe en de andere groep verleent de gebruikelijke zorg. Na 6, 12 en 18 maanden wordt de middelomtrek en het beweeg- en voedingsgedrag van werknemers gemeten. Daarnaast worden de gezondheid, kwaliteit van leven, het risico op hart- en vaatziekten en het ziekteverzuim gemeten. De metingen zijn in september 2011 afgerond. Op basis van de resultaten wordt de richtlijn aangepast en ingezet in de bedrijfsgezondheidszorg.