Projectomschrijving

Dit project is een vooronderzoek naar de haalbaarheid van een stoppen met roken centrum in de Schilderswijk in Den Haag. Dit is een van de wijken waar veel rokers met een lage sociaaleconomische positie wonen. Een goede methode om te kunnen stoppen met roken is een combinatie van gedragstherapie en medicatie. Hiernaast worden in het centrum ook activiteiten georganiseerd om rokers bewust te maken van de gevolgen van stoppen met roken en hen te motiveren om te stoppen met hulp.

Het doel van het vooronderzoek is om een draaiboek samen te stellen waarin staat beschreven hoe het centrum het best kan worden opgezet.

Het onderzoek is afgerond en heeft verschillende inzichten hierover opgeleverd. Het project heeft al vervolg gekregen in een nieuw ZonMw project, wat op 1 december 2010 is gestart. Dit betreft een project waarin door AMC-UvA wordt onderzocht in hoeverre een stoppen met roken dienst in de Schilderswijk daadwerkelijk de wijkbewoners bereikt en in hoeverre deze interventie effectief is.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website