Projectomschrijving

Geslaagde implementatie van www.partnerwaarschuwing.nl

Vraagstuk

Mensen met een soa kunnen via www.partnerwaarschuwing.nl hun sekspartners waarschuwen. Met een standaard bericht wordt deze partners aangeraden zich te testen. De aanpak werkt goed en verdient een bredere implementatie. Voorlichters en behandelaars kunnen de site gebruiken om mensen te stimuleren hun sekspartner te waarschuwen. Mensen met een soa kunnen zich laten informeren over de beste aanpak.

Onderzoek

In dit project is gewerkt aan de verspreiding van www.partnerwaarschuwing.nl onder professionals van soa-poli’s en huisartspraktijken, onder hiv-consulenten en -behandelaars, en onder mensen met een soa.

Uitkomst

Inmiddels gebruiken de soa-poli’s van bijna alle GGD’en de website. Een kleine vierhonderd huisartsen hebben een inlogaccount en kunnen codes meegeven aan hun patiënten. De helft van de hiv-behandelcentra heeft tenminste één hiv-consulent die codes kan meegeven. Ten slotte is de site via andere websites gepromoot onder soa-cliënten. Vooral via soaaids.nl zijn veel bezoekers naar de site gekomen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website