Projectomschrijving

 

Implementatie Negen Maanden Niet: niet drinken tijdens de zwangerschap

Vraagstuk

De online interventie Negen Maanden Niet blijkt effectief in het terugdringen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Een brede implementatie kan dus leiden tot een afname van het aantal zwangere vrouwen dat alcohol gebruikt. Dat zou weer zorgen voor minder miskramen, aangeboren afwijkingen en andere problemen. Is de interventie breder bekend te maken bij zwangere vrouwen en zorgprofessionals?

Onderzoek

Via een strategie met verschillende activiteiten – van het aantrekkelijker maken van de interventie op basis van de effectstudie, tot gerichte promotie – is Negen Maanden Niet breed onder de aandacht gebracht.

Uitkomst

De interventie is gebruiksvriendelijker gemaakt en eenvoudig beschikbaar voor zwangere vrouwen. Zorgprofessionals als verloskundigen, huisartsen en gynaecologen zijn geïnformeerd over de interventie, onder meer via gerichte bezoeken aan verloskundige samenwerkingsverbanden en presentaties bij beroepsorganisaties. De flyers die verloskundigenpraktijken aan zwangere vrouwen geven, zijn aangepast.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website