Projectomschrijving

Ernstige aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en kanker, ontstaan vaak door een ongezonde leefstijl. Advies-op-maat via internet is een nieuwe methode om persoonlijke feedback te geven en gedragsverandering te stimuleren.
Binnen het project wordt probeerd deelnemers te motiveren om te stoppen met roken, minder alcohol te drinken, meer fruit en groente te eten en voldoende te bewegen. Deelnemers worden ingedeeld in drie groepen: ze ontvangen allemaal een persoonlijk leefstijloverzicht dat aan de hand van verkeerslichten laat zien aan welke leefstijlnormen de respondent wel of niet voldoet. De experimentele groepen ontvangen vervolgens extra advies, gebaseerd op psychosociale determinanten. Groep 1 krijgt persoonlijk advies met betrekking tot één gekozen leefstijlgedrag; respondenten uit groep 2 ontvangen persoonlijk advies met betrekking tot alle gedragingen waarvoor ze niet aan de norm voldoen.
Doel van het project is te onderzoeken welke strategie het beste toegepast kan worden binnen advies-op-maat-programma’s die zich richten op meerdere gedragingen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website