Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Samenvatting

Te Dik is een televisieserie van zes delen met een presentator. De serie heeft tot doel inzicht te geven in de oorzaken van het dikker worden van Nederlanders en probeert ook te laten zien hoe deze sombere trend gekeerd zou kunnen worden. Het gaat dus steeds om bewustwording van de problematiek en daarnaast het aanzetten tot verandering.

 

Met de televisie uitzending willen we een zo breed mogelijk publiek attenderen op-, en bewustmaken van ingesleten leefpatronen, die op den duur kunnen leiden tot overgewicht. We wijzen op de gevaren van overgewicht maar proberen ook fabels over afvallen en diëten aan het licht te brengen. De meest actuele wetenschappelijke onderzoeksgegevens zullen de basis voor deze serie vormen. De serie geeft heldere informatie maar dient ook om de discussie over deze problematiek op verschillende niveaus op gang te brengen.

 

Naast uitzending op televisie willen we de film zo effectief mogelijk inzetten, en met name onderzoeken hoe we de risicogroepen kunnen bereiken, o.a. door middel van (zeer aansprekend) educatief- en voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website