Projectomschrijving

In de afgelopen jaren zijn de porties van veel snacks en dranken groter geworden. Ook blijken mensen meer te eten naarmate zij een grotere portie voorgeschoteld krijgen. Gezien het grote aantal mensen dat kampt met overgewicht, was het doel van dit project om te onderzoeken of onze eetomgeving gezonder gemaakt kan worden met betrekking tot de portiegrootte van ons voedsel. Allereerst zijn consumenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven gevraagd welke maatregelen gericht op portiegrootte zij acceptabel en haalbaar achtten. Vervolgens is gekeken wat het effect van dergelijke maatregelen was op het consumptiegedrag. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het toevoegen van kleine porties aan het assortiment bij een bescheiden groep mensen leidde tot gezondere keuzes. De resultaten wat betreft het labelen van porties en prijsmaatregelen (zoals het wegnemen van kwantumkorting) zijn tegenstrijdig: in het ene onderzoek leek dergelijke labeling het gedrag wel te beïnvloeden en in het andere onderzoek niet.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website