Projectomschrijving

De STA-methode is ontwikkeld voor ouders van jonge gezinnen, om dilemma's en uitdagingen rondom gezonde leefstijl bij zichzelf en hun opgroeiende kinderen beter te leren herkennen, te bespreken en aan te pakken. Er wordt gebruik gemaakt van filmpjes die ouders zelf in hun eigen gezin maken. Het gaat om het filmen van situaties in het gezin die goed gaan en competenties waarover de ouders reeds beschikken. Deze positieve benadering is een belangrijk aspect van de STA-methode.
Het door de ouders gemaakte beeldmateriaal wordt tijdens een bijeenkomst getoond (Show) en gebruikt als discussiestarter (Talk), waarna de ouders en opvoedcoach tips met elkaar delen over opvoedsituaties met betrekking tot een gezonde leefstijl. De ouders brengen die tips vervolgens zelf in de praktijk (Act).
Door de praktische aanpak, waarbij de ouders zelf filmen, beklijven de opgedane vaardigheden beter. De STA-methode kan worden ingezet als losse module of als aanvullende methode binnen bestaande opvoedcursussen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website