Projectomschrijving

Seksmaatjes eenvoudig over een soa inlichten via Partnerwaarschuwing.nl

Vraagstuk

De site Partnerwaarschuwing.nl van GGD Rotterdam-Rijnmond ondersteunt cliënten met een seksueel overdraagbare aandoening (soa) bij het waarschuwen van hun (ex-)sekspartners. Professionals maken via de website een code aan, waarmee de cliënt een sekscontact online kan waarschuwen via een standaard e-mail of sms, eventueel anoniem. Heeft de website toegevoegde waarde in de huisartspraktijk?

Onderzoek

Via interviews van 30 professionals is onderzocht wat in de huisartspraktijk de praktijken en barrières zijn rond partnerwaarschuwing. In een pilot hebben 78 professionals de online waarschuwingsmodule ingezet.

Uitkomst

In de pilot hebben 18 professionals in de huisartspraktijk zelf codes aangemaakt (23%) voor in totaal 137 patiënten. Professionals vinden de site makkelijk, duidelijk en betrouwbaar. De 126 soa-patiënten die via de site partners hebben gewaarschuwd zijn zeer tevreden. Van hen had 56% minstens één partner gewaarschuwd die men anders niet had aangesproken. Het ging vooral om seksmaatjes en eenmalige contacten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website