Projectomschrijving

Bang voor prostaatkanker: 'PSA or not PSA'?

Vraagstuk

Als iemand in de omgeving prostaatkanker krijgt, denken veel mannen erover zich te laten testen met een zogeheten PSA-test. Is dat inderdaad verstandig? De keuzehulp ‘Testen op prostaatkanker’ is een hulpmiddel bij de besluitvorming voor deze mannen. Ook voor partners, familie of andere betrokkenen die willen meedenken is het nuttig de keuzehulp te lezen. Hoe kan de keuzehulp worden geüpdatet?

Onderzoek

In dit project is de keuzehulp ‘Testen op prostaatkanker’, tot 2013 te vinden op kiesBeter.nl, geactualiseerd en beter toegankelijk gemaakt. Met focusgroepen is de informatiebehoefte bij de doelgroep onderzocht.

Uitkomst

De oorspronkelijk keuzehulp is sterk ingekort. Eenvoudiger taalgebruik sluit beter aan op het taalniveau en de stijl van Thuisarts.nl. Op basis van adviezen van huisartsen is een scholingsprogramma ontwikkeld, gericht op gedeelde besluitvorming en het inzetten van de keuzehulp in de spreekkamer. De nieuwe keuzehulp staat sinds juni 2015 op Thuisarts.nl . en is geïntegreerd in de overige informatie over prostaatkanker.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website