Projectomschrijving

Mark My Words: online gesprekken over gezonde leefstijl onder jongeren

Vraagstuk

Jongeren maken intensief gebruik van sociale media om over hun leefstijl, hobby’s, ervaringen en inzichten te praten. Markers zijn woorden, uitdrukkingen of slogans die nog niet bestaan. Door ze op te nemen in verhaallijnen van bijvoorbeeld tv-series, fungeren ze als ‘gps’ om gesprekken over de serie via sociale media te kunnen achterhalen. Als jongeren ze gaan gebruiken, weet je dat je hen daadwerkelijk hebt bereikt.

Onderzoek

In dit project is Mark My Words ontwikkeld, een nieuwe onderzoeksmethode om gesprekken over gezonde leefstijl onder jongeren via sociale media te kunnen stimuleren én te monitoren.

Uitkomst

In de interactieve serie SndBites (thema ‘veilig uitgaan’) en de tv-soap GTST (thema ‘cocaïneverslaving en geheugenproblemen’) zijn diverse markers opgenomen. Online gesprekken over de markers en inhoudelijke gezondheidsthema’s in GTST ontstonden pas na het plaatsen van stellingen over de verhaallijnen op de GTST-facebookpagina. Wel hebben de markers als gps-baken gewerkt om gesprekken te kunnen vinden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website