Projectomschrijving

Actief Plus is een theoretisch onderbouwde en evidence-based beweegcoach op afstand die 50-plussers motiveert meer te gaan en te blijven bewegen. Actief Plus is beschikbaar in een papieren en een online variant. Gebruikers ontvangen, op basis van door hen ingevulde vragenlijsten, drie keer een advies-op-maat (online of per post) waarmee zij bewust worden gemaakt van hun eigen
beweeggedrag, en aan de hand van hun persoonlijke karakteristieken en behoeften gemotiveerd worden om meer te gaan en te blijven bewegen.
In 2015 zijn diverse (intermediaire) organisaties gezocht om de effectieve Actief Plus interventie zo breed mogelijk te implementeren onder de 50-plussers in Nederland. Hiertoe is een businessplan geschreven en werd het erkenningstraject bij het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM succesvol doorlopen. Het implementatietraject heeft er toe geleid dat 5 regionale organisaties besloten hebben om Actief Plus aan te bieden in hun regio. De Open Universiteit zet zich de komende jaren in de interventie nog breder te implementeren.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website