Projectomschrijving

 

 

Privé ongevallen zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen van 0-4 jaar en een belangrijke bron van morbiditeit en verlies van kwaliteit van leven. Het Erasmus MC heeft een E-Health4Uth (een interactief Advies op Maat Veiligheid module) ontwikkeld,  toegepast in de Jeugdgezondheidszorg voor 0-4 jarigen en met een gerandomiseerde trial (RCT) op effectiviteit geëvalueerd.

In de interventiegroep is een statistisch significante grote afname van onveilig gedrag gerealiseerd met betrekking tot vier hoofdthema's: vallen, vergiftigen, verdrinken en verbranden. Bovendien liet de studie statistisch significante gunstige effect van de interventie zien ten aanzien van dichotome uitkomstmaten (wel veilig versus niet veilig) voor acht verschillende specifieke veiligheidgedragingen van de ouders: traphek boven, traphek beneden; traphek boven en beneden; traphek boven of beneden; veilig bewaren schoonmaakmiddelen; kind nooit alleen in bad; geen hete dranken met kind op schoot; en alleen achterste kookpitten gebruiken.

Ouders en professionals zijn tevreden over E-health4Uth Veiligheid en gaven een hoge waardering voor het consult op het consultatiebureau waarin het Advies op Maat besproken werd.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website