Projectomschrijving

i4i: instrumenten voor geïntegreerde actie in gezondheidsbeleid

Vraagstuk

In Nederland is veel kennis aanwezig op het gebied van integraal gezondheidsbeleid en de kennistransfer tussen beleid, onderzoek en praktijk. Maar veel van deze kennis is nog te gefragmenteerd, waardoor er te weinig krachtige stappen vooruit kunnen worden gezet. Zijn er nieuwe onderzoeksmethoden en concrete tools op deze gebieden te ontwikkelen, zodat beleid, onderzoek en praktijk samen verder komen?

Onderzoek

In dit project hebben negen onderzoeksgroepen in het consortium i4i samengewerkt aan instrumenten voor integraal gezondheidsbeleid en een betere uitwisseling van kennis tussen beleid, onderzoek en praktijk.

Uitkomst

I4i heeft twee kaders en vier instrumenten opgeleverd. Deze zes tools zijn bruikbaar voor het reflecteren op en ontwikkelen van integraal gezondheidsbeleid, en voor de kennistransfer tussen beleid, onderzoek en praktijk. Onderzoekers en professionals kunnen met de toolkit meer inzicht krijgen in integrale acties in de publieke gezondheidszorg, en deze afstemmen op lokale of regionale situaties, behoeften en mogelijkheden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website