Projectomschrijving

CIAO: implementatie van interventies bij overgewicht

Vraagstuk

Het Consortium Integrale Aanpak Overgewicht (CIAO) – een samenwerkingsverband van vijf Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid – onderzocht hoe de integrale aanpak van overgewicht bij jongeren in Nederland verloopt. Daarvoor zijn praktische instrumenten en concrete interventies ontwikkeld, die jongeren helpen een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen. Hoe landen deze instrumenten en interventies in de praktijk?

Onderzoek

Met de doelgroepen van de producten zijn gebruikers – van intermediairs en professionals tot epidemiologen en studenten – bevraagd over de kansen en voorwaarden voor implementatie. 

Uitkomst

De resultaten van CIAO zijn onder andere bruikbaar voor landelijke initiatieven als Jongeren Op Gezond Gewicht. Onderzoekers concludeerden dat factoren als ‘samenwerking tussen partners in de community’ en ‘mankracht, voorzieningen en tijd’ de uitkomst van het implementatieproces bepalen. In dit project zijn praktijkorganisaties geïnformeerd, gemotiveerd en gefaciliteerd om de CIAO-producten te gebruiken.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website