Projectomschrijving

Campagne maakt Chinezen bewust van hepatitis B en C

Vraagstuk

In de regio Arnhem zijn 2600 Chinezen woonachtig, in de regio Nijmegen zijn dit er 900. Onder deze bevolkingsgroep komen hepatitis B en C relatief vaak voor. Door dragerschap op te sporen en behandeling aan te bieden, is een verdere verspreiding van deze infectieziekten tegen te gaan. Zorgt een campagne gericht op de doelgroep voor bewustwording en bereidheid zich te laten testen?

Onderzoek

De campagne 'China in het oosten' richtte zich op het vergroten van kennis over hepatitis B en C en bewustwording bij volwassenen uit de Chinese gemeenschap in de regio’s van GGD Gelderland-Midden en GGD Regio Nijmegen.

Uitkomst

Tijdens zes screeningsacties in Arnhem en Nijmegen in de periode februari tot mei 2013 zijn 743 mensen getest op hepatitis B en C. Er zijn 28 dragers van hepatitis B gevonden en drie mensen testten positief op hepatitis C. Zij zijn verwezen naar ziekenhuizen. Mensen die die vatbaar bleken voor hepatitis B konden zich aanmelden voor een vaccinatiereeks tegen een speciaal tarief. De campagne leverde hierdoor een gezondheidswinst op voor de Chinese gemeenschap.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website