Projectomschrijving

De Academische Thuiszorgwerkplaats Oost-Groningen is een samenwerkingsverband tussen
Zorggroep Meander, het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. De werkplaats heeft als doel het bevorderen van een gezondere leefstijl waarbij de nadruk ligt op meer bewegen en gezondere voeding. Dit gebeurt door het stimuleren van het gebruik van bestaande faciliteiten gericht op bewegen en gezondere voeding. De doelgroep bestaat uit 55-plussers die in Oost-Groningen wonen en overgewicht hebben, te weinig bewegen of ongezond eten. Het project bestaat uit twee deelprojecten waarbinnen interventies worden ontwikkeld en uitgevoerd.

Project 1 bestaat uit een interventie die rechtstreeks gericht is op 55-plussers Deze interventie bestaat uit lokale massa-media (lokale krant, radiospotjes, posters) en begeleiding op maat.

De interventie in project 2 is gericht op thuiszorgprofessionals van Zorggroep Meander en stimuleert hen tot het uitvoeren van preventieve activiteiten bij hun cliënten (55-plussers) op het gebied van meer bewegen en gezondere voeding.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website