Projectomschrijving

Vraagstuk

Veel mensen willen graag minder ongezond snacken maar vinden het lastig om dit voornemen in de praktijk te brengen. Omdat ze voortdurend geconfronteerd worden met ongezonde snacks als ze op weg zijn naar school, werk of andere activiteiten – vooral als ze in zogeheten krachtwijken wonen. In het project Food in Motion beogen we om gezond eten gemakkelijker te maken. Gezonde snacks worden aangeboden op plaatsen en tijden waar mensen regelmatig ongezond snacken.

Onderzoek

Het onderzoeksteam bestaat uit psychologen, geografen, artsen en medewerkers van de gemeente Utrecht. Samen met deelnemers aan het onderzoek brengen we in kaart wat ‘gevaarlijke’ tijden en plaatsen zijn voor ongezond snacken. En ontwikkelen we een mobiele snackkar die lekkere en gezonde snacks aanbiedt.

Verwachte uitkomst

Door de stedelijke omgeving anders in te richten en het gezonde alternatief toegankelijker te maken, hopen we dat gezond snacken een vanzelfsprekend onderdeel wordt van een gezonde leefstijl.

Producten

TSG Themanummer: de gezonde eetomgeving

Projectwebsite Food in Motion (Op de gezonde toer)
Nieuwsbrief ZonMw - artikel Gezonde Taartjes over lancering snack
Filmpje van lancering van Gezonde Snack
Appetite – in press

Bekijk dit project in het hoofdstuk Wonen en leven in een gezonde wijk en omgeving in de catalogus ‘Dit zijn de voorlopige resultaten van de 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving’ (juni 2020)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website