Buurtgerichte duurzame en passende programma’s en interventies, gericht op gezondheidsthema’s, binnen de lokale context nodigen bewoners uit tot duurzame deelname. Lokale partners kiezen het liefst op basis van behoeften en samenwerking met bewoners en andere partijen voor effectieve interventies op wijk of buurtniveau.

Uitgelicht

Gezonde taartjes

Veel mensen willen graag minder ongezond snacken. Ongezonde snacks kom je voortdurend tegen: onderweg naar school, werk of andere activiteiten. Hoe kan je mensen verleiden om gezonder te snacken?

Project Food in Motion

Nudging

Het Engelse woord nudge wordt gebruikt om mensen te helpen een gemakkelijke en betere keuze te maken. De overheid, en ook gezondheidsprofessionals sturen hier weliswaar in. Uiteindelijk kiezen mensen wel zelf.

Hoe geef je een vriendelijk duwtje in de goede richting?

Gezondheidsthema's: dit zijn de voorlopige resultaten

Lokaal kun je aan vele knoppen draaien om gezondheid van burgers te bevorderen. In 11 projecten wordt onderzoek gedaan naar positieve gezondheid, burgerparticipatie, brede integrale aanpak en gezondheidsthema’s. Wat zijn de (tussentijdse) resultaten? En welke tips geven de projectleiders?

Bekijk de projectencatalogus

Gezondheidsthema's

In ons preventieprogramma en in het Nationaal Preventie Akkoord ligt de prioriteit bij roken, overgewicht, alcoholgebruik en psychische problemen.

Lees meer op onze pagina Leefstijl

Meer informatie

Gezonde wijk en leefomgeving

Naast gezondheidsthema's hebben we binnen het programma 'Wonen en leven in een gezonde wijk en omgeving' ook aandacht voor positieve gezondheid, burgerparticipatie en brede integrale aanpak.

Daarnaast hebben we in andere programma's aandacht voor :

Wat voor onderzoek doen we nog meer op gezonde wijk en leefomgeving?
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website