Leefstijlcoaching en beloning

Prof. dr. Andrea Evers van de Universiteit Leiden is projectleider van een onderzoek naar gezonde leefstijl bij hart- en vaatpatiënten. Voor hen is dit extra belangrijk, omdat ze daarmee juist de kans kunnen verkleinen nog zieker te worden. Maar toch lukt het hen ook lang niet altijd om gezond te leven.

In dit project willen de onderzoekers weten of je patiënten met beloningen kunt stimuleren gezond(er) te leven. Deelnemers krijgen individuele leefstijlcoaching en verdienen bonuspunten als ze gezonde keuzes maken. Deze bonuspunten zijn in te wisselen voor leuke uitjes, korting bij grote winkelketens en/of korting op de eigen bijdrage van de zorgverzekering.

Ambitie

De onderzoekers hopen hiermee gezond gedrag zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ze streven ernaar dat 2 op 3 deelnemers het volhoudt om gezond te blijven leven. Dat wil zeggen niet te roken, voldoende te bewegen en gezond te eten. Tijdens het project wordt een businessmodel gerealiseerd om het programma zelfvoorzienend supporten te krijgen.

Samenwerkingspartners

Samen met onderzoekers van de Universiteit Leiden, LUMC, Universiteit Twente, Academische Medisch Centrum, UMCU, Hogeschool Amsterdam hebben patiënten (Hart- en vaatgroep), ziekenhuizen en medisch centra/revalidatiecentra (Stichting Hearts4people, Medisch Spectrum Twente, Maxima Medisch Centrum), huisartsenpraktijken, bedrijven in gaming en slimme technologie (&ranj games, Simac business Solutions) en zorgverzekeraar (Zilveren Kruis Achmea) zich verenigd in dit project.

 

Meer weten over dit consortium?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website