Wanneer u onderstaande onderwerpen openklapt, ziet u de lopende en/of afgeronde projecten.
Onderzoek naar stapsgewijze aanpak depressie- en suïcide preventie onder leerlingen van ROC’s met gebruik van een ‘serious game.’
Een smartphone app, waarmee patiënten altijd een veiligheidsplan bij zich hebben in het geval van een crisis.
Web-based interventie gericht op zelfmoord in verband met seksuele en gender identiteit problemen.
In dit project ontwikkelen en testen we een online keuzehulp die deze paren ondersteunt tijdens hun beslissingsproces. Op deze manier willen we de voorlichting over erfelijkheid en kinderwens verbeteren om paren te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.
In dit project zijn paren met een vruchtbaarheidsprobleem en IVF/ICSI indicatie geholpen met het aanleren van gezonde gewoonten. De paren namen deel aan het e-health coachingsprogramma www.SlimmerZwanger.nl. Meer dan 85% van de deelnemers volgde een half jaar lang de online coaching op de mobiele telefoon.
In dit project ontwikkelen we een app over zwangerschap en werk. Zwangeren krijgen via deze app informatie gericht op hun specifieke situatie: wanneer aanpassing van werk- en werktijden nodig is, het advies tot overleg met de werkgever of bezoek aan de bedrijfsarts of gynaecoloog/verloskundige.
Het huidige project is voor het consortium Oost NL een mooie kans om extra aandacht te besteden aan drie verschillende facetten die het consortium belangrijk vindt: 1) Implementatie en doorontwikkeling ZwApp, een gepersonaliseerde zwangerschapsapp om onzekerheid bij de aanstaande moeder te verminderen;
Het samenwerkingsverband Supreme Nudge onderzoekt of winkelaanpassingen zoals prijsverlagingen en prominente plaatsing van gezonde producten leiden tot gezonder koopgedrag. De onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam combineren dit onderzoek met het ontwikkelen van een app op de telefoon die mensen moet stimuleren om meer te bewegen.
BENEFIT is een geïntegreerd programma dat hart-en-vaat-ziekten patiënten zowel op individueel niveau als omgevingsniveau aanspoort tot het volhouden van een gezonde leefstijl
Computerspel voor jonge ‘binge drinkers’.
Niet drinken tijdens de zwangerschap.
Het Pro Active Multicomponent Approach (PAMA) ontwikkelt en evalueert een integraal programma om rokers te stimuleren om te stoppen met roken. De rokende patiënt kan kiezen uit: 1. counseling door huisarts/praktijkondersteuner; 2. eHealth; 3. telefonische counseling; 4. groepscounseling.
Het doel van dit project is om zwangere vrouwen die roken te ondersteunen in het stoppen met roken. Dit doen we met een programma van 8 weken, dat met een (smartphone)applicatie wordt aangeboden. Het programma bevat een persoonlijk ‘stoppen-met-roken-plan’ en stress managementtechnieken.