Resultaten CIAO

Resultaten CIAO op een rij

Twee kinderen

CIAO – een samenwerkingsverband van 5 Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid (AWPG) – heeft onderzocht hoe de integrale aanpak van overgewicht bij jongeren (in Nederland) verloopt en hiervoor enkele praktische instrumenten ontwikkeld. Daarnaast heeft CIAO ook concrete interventies ontwikkeld (of daaraan meegeholpen) die jongeren kunnen helpen een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen.

Naar de resultaten CIAO

Consortium Integrale Aanpak Overgewicht (CIAO)

‘Het gaat erom wetenschappelijke inzichten te koppelen aan beleidsambities’, aldus Jaap Seidell, Vrije Universiteit Amsterdam. ‘Het is belangrijk de samenwerking binnen de driehoek van praktijk, onderzoek en beleid te onderhouden. Uiteindelijk gaat het om blijvende gedragsverandering’.

Interview Jaap Seidell

CIAO: integrale aanpak overgewicht werkt

Overgewicht is een maatschappelijke omgevingsziekte die integraal aangepakt moet worden. Maar wat betekent dat concreet? Het Consortium Integrale Aanpak Overgewicht (CIAO) ontwikkelde een aantal praktische tools voor het opzetten, implementeren en evalueren van zo'n integrale aanpak. Veel van deze tools worden nu in de praktijk toegepast.

Lees meer in dit artikel

Gerelateerde links


Gezonde wijk en omgeving

Gezondheid, gezond gedrag en kunnen meedoen in de samenleving worden beïnvloed door de sociale en fysieke omgeving en de sociaaleconomische status van mensen. De directe leefomgeving, de buurt of wijk met de aanwezige voorzieningen daarin, creëren kansen op of belemmeringen voor gezondheid. Kijk voor meer informatie op onze themapagina Gezonde wijk en omgeving.

Overgewicht

Overgewicht is een complex probleem en het terugdringen ervan is niet eenvoudig. In de zoektocht naar meer kennis over het aanpakken van overgewicht en het stimuleren van een gezonde leefstijl laten we onderzoek uitvoeren. Van het volhouden van gezond gedrag tot gezonde voeding en bewegen. Hieruit blijkt dat vooral samenwerking en een integrale aanpak belangrijk is. Kijk voor meer informatie op onze themapagina Overgewicht.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website